امروز و فردا؛ دور پایانی مذاکرات ایران و روسیه
هیات عالیرتبه هستهای راهی مسکو شد
متن کامل گزارش البرادعی از پرونده هستهای ایران در آستانه نشست شورای حکام چند روز مانده به بررسی گزارش پرونده هستهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل، مقامات ایران سطح مذاکرات خود را با کشور روسیه ارتقا دادهاند. بر اساس تازهترین سیاستها، امروز یک هیات عالیرتبه به سرپرستی علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به مسکو سفر خواهد کرد. مذاکرات هستهای ایران و روسیه از امروز با حضور دکتر علی لاریجانی، دبیر شورای امنیت ملی، مهندس غلامرضا آقازاده، رییس سازمان انرژی اتمی، محمد سعیدی، معاون امور بینالملل این سازمان و همچنین سیدعلی حسینیتاش، معاون راهبردی شورای عالی امنیت ملی در مسکو برگزار خواهد شد. بر این اساس، قرار است ایگور ایوانف، دبیر شورای امنیت روسیه و سرگئی کرینکو، رییس سازمان انرژی اتمی روسیه طرفهای روسی این مذاکرات باشند. این دور از مذاکرات که نهایی به نظر میرسد، احتمالا دو روز به طول خواهد انجامید.
تمرین رییس جمهور با تیم ملی فوتبال
احمدینژاد: در جام جهانی 2010 باید جزو چهار تیم اول جهان باشیم
رییسجمهور گفت: میتوانیم در این دوره جامجهانی از گروه خود صعود کنیم، اما انتظار داریم تیم در دوره بعدی این جام جزو چهار تیم اول جهان باشد.
عکس: خبرگزاری ایپنا
محمود احمدینژاد در حاشیه تمرین تیم ملی فوتبال ایران افزود: میتوانید در جام جهانی 2006 آلمان با صعود از گروه خود شگفتیساز شوید، ولی انتظار داریم در دوره آینده به مرحله نیمه نهایی صعود کنید. این خواسته دور از دسترس نیست. وی ادامه داد: نباید جامجهانی را بیش از حد بزرگ جلوه داد. بارها شاهد بودیم که رقابتهای باشگاهی یا قارهای از کیفیت بالاتری نسبت به این جام برخوردار بوده است، اما این رقابتها انعکاس ویژهای دارد و این مساله باعث افزایش حساسیت این مسابقات شده است. وی خطاب به ملیپوشان اظهار داشت: باید قلههای افتخار را فتح کنید. باید هرکدام یک تیم باشید و در عین حال بازی تیمی را نیز فراموش نکنید. بیش از آن که خود بدوید، توپ را بدوانید. با یکدیگر رفتاری صمیمی داشته باشید و با توکل به خدای متعال پیش روید.
فرهاد رهبر، رییس سازمان مدیریت:
تغییرات بودجه در مجلس «بیماری ایرانی» را جایگزین «هلندی» میکند
دنیای اقتصاد - در حالیکه کمیسیون تلفیق مجلس کاهش 5هزار میلیارد تومان از هزینههای عمرانی کشور و نیز تغییرات صورت گرفته در لایحه بودجه 85 را در راستای تورمزدایی از بودجه اعلام کردهاست، روز گذشته فرهاد رهبر، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور کاهش اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای را مولد رکود و بیکاری در کشور دانست.
دستور پنج مادهای ابلاغ شد
منع دولتیها از خرید کالاهای خارجی
دستگاههای دولتی باید در تمام مواردی که امکان تهیه محصول داخلی وجود دارد، از خرید کالاهای خارجی، حتی از بازارهای داخلی اجتناب کرده و در خرید کلیه کالاهای جزئی و عمده، محصولات ایرانی را در اولویت کامل قرار دهند.
در مواردی که کالای تولیدی مورد نیاز دستگاه دارای مشابه داخلی نیست، خرید بایستی با اجازه بالاترین مقام دستگاه انجام شده و از هرگونه خرید کالاهای فاقد اوراق و اسناد معتبر گمرکی اجتناب شود.
اکونومیست: نرخ تورم در ایران در سال 2006 به 8/15درصد میرسد
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سمنان:
رشد حداقل دستمزد نباید بیش از نرخ تورم باشد
بورس دیروز، بازاری با شاخصهای مثبت
هزینه پول در بانکهای خصوصی بین 17 تا 18درصد است
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی :
ایران غنیسازی اورانیوم را عملا آغاز نکرده است
برخی درخواستها از ایران برای تعلیق مجدد غنیسازی اورانیوم در حالی مطرح میشود که ایران با وجود حق قانونیاش، اساسا غنیسازی اورانیوم را در مقیاس صنعتی آغاز نکرده است.
حسین انتظامی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی در همین رابطه در گفتوگو با ایسنا، با خاطرنشان کردن این که تهران غنیسازی را بهصورت داوطلبانه به حال تعلیق در آورده بوده و به همین جهت ادامه تعلیق برایش الزامآور نبوده است، اظهار داشت: با این حال، ایران عملا غنیسازی اورانیوم را
آغاز نکرده است تا از بروز سوءتفاهمها جلوگیری کند.
وی در همین حال یادآور شد که تهران با وجود عزم خود برای غنیسازی گسترده، فعلا ترجیح داده است، در همان سطح تحقیقاتی که از حدود دو ماه پیش آغاز کرده است، به فعالیتهای هستهای خود ادامه دهد.
انتظامی همچنین گفت: تهران معتقد است طرح روسیه ضمن وجوه مثبت آن، قابلیت تکمیل دارد. به شرطی که در قالب یک مجموعه تعریف شود، میتواند مورد توافق نهایی قرار بگیرد، به این معنا که شروط دیگری مانند تضمین تحویل سوخت، تداوم فعالیتهای تحقیقاتی ایران و به رسمیت شناختن غنیسازی در مقیاس صنعتی نیز در آن لحاظ شود.
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی همچنین با اشاره به پیشنهاد اخیر علی لاریجانی مبنی بر امکان تصویب پروتکل الحاقی در مجلس شورای اسلامی در صورت همکاری شورای حکام برای حل مساله هستهای ایران، تصریح کرد: این پیشنهاد باید منطقا مورد قبول آژانس نیز باشد، زیرا این امکان را فراهم میآورد که فعالیتهای هستهای ایران تحت نظارت بازرسیهای گسترده و سرزده این نهاد بینالمللی قرار بگیرد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به مرجعیت آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رسیدگی به مسایل هستهای کشورهای عضو گفت: چنانچه موضوع هر یک از اعضا به جای طرح در مراجع بالاتر در داخل خود آژانس حل و فصل شود، نشانگر ظرفیت بالای این نهاد بینالمللی خواهد بود، اما در غیر این صورت، میتوان این سازمان را از نظر عملکردی ناکارآمد خواند.
بودجه سازمان تامیناجتماعی هفته آینده نهایی میشود
شورای عالی تامیناجتماعی، هفته آینده، بودجه 61هزار میلیارد ریالی سال 1385 سازمان تامیناجتماعی را نهایی میکند که در نتیجه آن مجموع پرداختهای نقدی و غیرنقدی مستمریبگیران تامیناجتماعی افزایش مییابد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت، مجید یارمند، مدیرکل دفتر امور رفاهاجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و مسوول کمیته بودجه تشکیلات شورای عالی تامیناجتماعی گفت: ویژگی با اهمیت بودجه سازمان تامیناجتماعی این است که وابستگی مستقیم آن به بودجه عمومی کشور بسیار اندک و محدود است.
وی ترکیب شورای عالی تامیناجتماعی را سهجانبه و متشکل از نمایندگان دولت، نمایندگان بیمه شدگان و نمایندگان کارفرمایان برشمرد و افزود: سازمان تامیناجتماعی گستردهترین سازمان بیمهای کشور و بزرگترین خریدار خدمت درمان و دومین تولیدکنندگان درمان است که 7 میلیون خانوار بیمهشده اعم از شاغلان و بازنشستگان را در برمیگیرد.
وی تعداد خانوارهای کشور را حدود 16میلیون خانوار اعلام کرد و گفت: مقایسه بیمه شدگان تامیناجتماعی با رقم کل خانوادههای کشور گویای این واقعیت است که سازمان تامیناجتماعی به 45درصد خانوارهای کشور خدمات بیمهای ارائه میکند.
مسوول کمیته بودجه و تشکیلات شورای عالی تامیناجتماعی در ادامه گفت: سازمان تامیناجتماعی با بیش از یکمیلیون کارگاه کشور تعامل بیمهای دارد و عمده خدمات اجتماعی از جمله بیمه بازنشستگی، بیمه درمان، از کارافتادگی، بیمه بیکاری و هزینههای فوق را ارائه می کند.
وی افزود: کمیته بودجه و تشکیلات شورای مذکور، متوسط پرداخت مستمریبگیران تامیناجتماعی را معادل 150هزار ریال در نظر گرفته است که در صورت تصویب این رقم در شورای عالی تامیناجتماعی، مجموع پرداختهای نقدی و غیرنقدی مستمریبگیران با توجه به افزایشهای پیشنهادی هیاتمدیره سازمان تامیناجتماعی به حدود 3میلیون ریال در ماه افزایش خواهد یافت.
مدیرکل دفتر امور رفاهاجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، بودجه سازمان تامیناجتماعی را شامل یکماده واحده و 4 تبصره ذکر کرد و گفت: سازمان تامیناجتماعی موظف است نسبت به شرکتهای زیانده که بالغ بر 30 شرکت است تصمیمگیری کند.
سرمقاله
دیدگاه کارشناسی؛ مصالحه سیاسی
محمدصادق جنان صفت
دولتها باید برای تدوین و تصویب بودجههای سالانه دو بار در دو سطح، مجادله سیاسی و کارشناسی را تجربه کنند.
نبرد اول در درون نهاد دولت و میان سازمانهای خرج صورت میپذیرد. در صورتی که دولت ائتلافی از احزاب گوناگون باشد و یا دولتی ناگزیر باشد بهرغم میل خود عناصری از یک حزب یا جمعیت سیاسی ناسازگار با خود را به درون کابینه راه دهد، شدت و درجه مجادله در سطح اول بالا خواهد بود.
مجادله و نبرد دولت در فرآیند تصویب بودجه در سطحی بالاتر با نهادهای نظارتی است. در این مرحله، دولت به مثابه یک کل واحد در برابر نهاد نظارتی قرار میگیرد. مردم ایران سالهاست این دو سطح از مجادله را به چشم میبینند. از آنجا که نهاد دولت و نهاد قانونگذاری کشور خود را در درون یک جریان سیاسی واحد میبینند، انتظار این بود که نبرد در تصویب لایحه بودجه 1385 کل کشور شدت کمتری داشته باشد.
همچنین این انتظار بود که همگرایی سیاسی میان دیدگاه حاکم بر دولت و دیدگاه حاکم بر مجلس قانونگذاری موجب شود، ماهیت مجادله از ماهیت سیاسی به ماهیت کارشناسی تغییر یابد. در نخستین روزهای کاری کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه 1385 کل کشور نیز نوع مجادله عموما مجادلات کارشناسی به نظر میآمد.
اما اختلاف معنادار کارشناسی در حدی که دولت ناگزیر شود 7900میلیارد تومان از سقف لایحه را از دست رفته ببیند به تدریج به سیاست کشیده شد. در صورتی که بپذیریم ماهیت نزاع فعلی کارشناسانه است و اختلاف سیاسی نقش کمتری دارد، این میزان تفاوت معنادار است و حکایت از ضعف یا قوت دیدگاه کارشناسی یک از دو نهاد است. در روزهای گذشته مدیران ارشد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به عنوان پرچمدار دولت در این منازعه، به اعضای کمیسیون تلفیق یادآور شدند که سطح کارشناسیاش پایینتر از دولت است و به همین دلیل با ارقام کلان لایحه ناسازگاری میکند و حتی کار به جایی رسید که گفته شد این اقدام مجلس میتواند بر میزان دریافتی کارمندان دولت تاثیر منفی بگذارد و به این ترتیب توپ سیاسی را به زمین مجلس انداخت. اعضای مجلس هفتم از امروز در شرایطی بررسی نهایی، ارقام و ماهیت بودجه 1385 را در دستورکار قرار دارند که به نظر میرسد در نبرد رسانهای با دولت دست بالا را ندارند و نوعی سردرگمی شاید در میان آنها حاکم شده است. در صورتی که اعضای کمیسیون تلفیق و کمیسیونهای فرعیتر مسوول بررسی و تعدیل لایحه بودجه 1385 کل کشور اعتقاد داشته باشند که جابهجا کردن و تعدیل کاهنده ارقام بودجه براساس تجربه و انجام مطالعات کارشناسی است، حتما در دفاع از فعالیتهای چند هفتهای خود تردید نخواهند کرد و آنچه را که تصویب کردهاند درست دانسته و بر تصویب آن پای فشاری خواهند کرد. از امروز دولت نیز فرصت پیدا میکند به جای متقاعد کردن اعضای کمیسیون تلفیق، در سطحی وسیعتر کار کرده و سعی کند نمایندگان را در سطحی بالاتر تحت تاثیر قرار دهد. کارشناسان اقتصادی و سیاسی معتقدند تجربه بیشتر نمایندگان فعلی در بودجهریزی نسبت به کابینه احتمالا آنها را در پلهای بالاتر از دولت قرار داده است. اعضای شاخص و اقتصاددان مجلس نیز در روزهای گذشته از نظرات کارشناسی مجلس حمایت و دفاع کرده و یادآور شدهاند، برگشت به لایحه بودجه چیزی در حد غیرممکن است.
بدترین اتفاقی که میتواند رخ دهد مصالحه بینابینی است، یعنی این که دولت در جهت کاهش و مجلس در جهت افزایش انعطاف نشان دهند، چون در این صورت معلوم میشود، دیدگاه کارشناسی به چه سادگی میتواند به نفع آشتی سیاسی کنار گذاشته شود.